Josephine Helders Champagne Ambassadrice 2008 - Perswijn
Nieuws

Josephine Helders Champagne Ambassadrice 2008

Voor de derde keer heeft een vrouw de titel ‘Champagne Ambassadeur’ veroverd! Ditmaal is het Josephine Helders, vinologe in opleiding, verbonden aan Paul’s Vins in Wijk bij Duurstede en docente aan het Openbaar Zeister Lyceum. Ze won de vierde editie van dit Europese Concours.

Josephine.jpg
Voor de derde keer heeft een vrouw de titel ‘Champagne Ambassadeur’ veroverd! Ditmaal was het Josephine Helders, vinologe in opleiding, verbonden aan Paul’s Vins in Wijk bij Duurstede en docente aan het Openbaar Zeister Lyceum. Ze won de vierde editie van dit Europese Concours.

De finale werd woensdag 10 september gehouden in de Hotelschool in Den Haag. De drie finalisten, Josephine Helders, Sander Salburg en Dick van der Klis, gaven een presentatie over champagne aan de hand van vier verschillende soorten met als thema het ‘bruisen van de champagne’.

Josephine is pas kort echt actief in de wereld van wijn. In september 2007 startte ze de vinologenopleiding aan de Wijnacademie en maakte verschillende wijnreizen, onder andere naar de Champagne. Haar passie, gedrevenheid, didactische vaardigheden en joyeuze manier van presenteren maken dat ze de titel Champagne Ambassadrice 2008 verdient.

In oktober zal Josephine Helders Nederland verdedigen bij de Europese Finale van het Concours voor Champagne Ambassadeurs. Ze zal het opnemen tegen winnaars zeven uit de andere deelnemende landen.

De vakjury bestond uit Gert Crum (wijnschrijver), Ellen Dekkers (cursusleidster van de Wijnacademie), Noële Ruitenberg (Champagne Ambassadrice 2005, schrijfster en docente), Violaine Privé (oenologe van het CIVC in Epernay), en Stéphanie Dumoulin van het Champagne Informatie Centrum. Frank Jacobs, jarenlang wijndocent aan de hotelschool, was aanwezig als speciaal jurylid. Hij zal in Epernay jureren bij de Europese Finale.

Reageer op dit item

nl Nederlands