Domaine des Espiers Rosé 2003, Côtes du Rhône - Perswijn
Wijn van de week

Domaine des Espiers Rosé 2003, Côtes du Rhône

Helaas, helaas, het is niet altijd mogelijk iedereen tevreden te stellen. Wijnen die worden geselecteerd voor deze rubriek en voor het blad Perswijn kunnen te koop zijn bij het grootwinkelbedrijf, maar ook bij een kleine importeur. Overal kan iets leuks worden gekocht, en wat we vinden, bevelen we aan. Natuurlijk is een wijn uit de supermarkt gemakkelijker. Je gaat naar de winkel, gooit een fles of een doos in je winkelwagen en op het parkeerterrein voor de deur in je auto.

Bij wijnen van kleine importeurs moet je wat meer moeite doen. Tegelijk een doos (van zes of twaalf) bestellen in het vertrouwen dat het echt goed is, of de importeur mailen of bellen waar in de beurt de betreffende wijn los te koop is en daar heen gaan. Vaak gaat het dan om wat kleinere, gespecialiseerde wijnwinkels, die tegenwoordig niet zo dik gezaaid zijn. En dan gaat het vaak ook nog om wijnen die wat duurder zijn. Om de kleine wijnboer, die niet zo efficiënt kan werken als een grote wijnfabriek, fatsoenlijk te betalen, is een bedrag van een paar euro nu eenmaal niet genoeg.
Dit verhaal gaat bij uitstek op voor de voortreffelijke Rosé van het Domaine des Espiers uit de Franse Rhônestreek. In de jaargang 2003 is hier met de Rosé een voortreffelijke prestatie geleverd. Na de verschroeiende hitte van deze uitzonderlijke zomer was het niet gemakkelijk een uitgebalanceerde Rosé met voldoende frisheid te maken. Het zuurgehalte in de druiven daalde even hard als het suikergehalte steeg, met als risico dat de wijn zwaar zou worden door veel alcohol en laf door het zuurgebrek. Niet lekker dus. Bij Espiers is men er in geslaagd de wijn fris te houden, met veel smaak en kracht. Hij heeft heerlijk sap en fruit, kersen en frisheid, een uitstekende lengte en mooie zuren, een lekker bitter, veel kracht en smaak. Heerlijke Rosé. Maar… Wilt u hem kopen? Bij de importeur alleen per doos, of u moet even informeren waar hij te koop is. Een kleine moeite.

Importeur: Vinoblesse, € 7,25
www.vinoblesse.nl
e-mail: info@vinoblesse.nl
tel: 035-5426260

Reageer op dit item

nl Nederlands