Casas del Bosque Reserva 2010 - Perswijn
Wijn van de week

Casas del Bosque Reserva 2010

Deze Chileense Sauvignon Blanc komt uit de koele, hooggelegen percelen van de Casablanca Valley. De bodega Casas del Bosque produceert steevast succesvolle wijnen, met vooral voor de Sauvignon lovende woorden en de hoogste beoordelingen van de internationale wijnschrijvers. En ook deze Reserva werd met 92 punten ‘Best Sauvignon of the Year 2011’.

casas300.jpg
Deze Chileense Sauvignon Blanc komt uit de koele, hooggelegen percelen van de Casablanca Valley. De bodega Casas del Bosque  produceert steevast succesvolle wijnen, met vooral voor de Sauvignon lovende woorden en de hoogste beoordelingen van de internationale wijnschrijvers. En ook deze Reserva werd met 92 punten ‘Best Sauvignon of the Year 2011’.

De druiven van 3 verschillende klonen uit een apart microklimaat worden zeer streng en voorzichtig geplukt. De druiven gaan in hun geheel in de pers. Daarmee wordt gepoogd een  optimale balans te krijgen tussen rijpheid van het fruit en de frisheid (zonder bitters) van het mondgevoel. 94% van het sap komt van RVS-vaten de overige 6% rijpt in Bordeauxvaten. Casas del Bosque Reserva 2010 is een makkelijk drinkbare wijn met heerlijk, puur fruit. De smaak is licht exotisch:  passievrucht en kiwi, limoen en grapefruit, sappig en zuiver, heel open, maar ook een heerlijke lengte, heel drinkbaar vooral.

Te koop bij Pasteuning, 020-6622455

Prijs: €8,75 per fles, vanaf 12 flessen €7,95.

Reageer op dit item

nl Nederlands