C1000 Huiswijn, Carménère, Central Valley - Perswijn
Wijn van de week

C1000 Huiswijn, Carménère, Central Valley

En dan kom je in de proeverij ook nog deze wijn tegen, waarbij je je afvraagt hoe het kan: een liter rood voor een zeer lage prijs, in al zijn eenvoud gewoon lekker om te drinken. Een voortreffelijke huiswijn – en vind maar eens zo’n rode wijn in een ander land voor dezelfde prijs.

WvdW_6_groot.jpg
De verrassing van Chili zit ‘m in de hoge kwaliteit van zijn rode wijnen voor een buitengewoon aantrekkelijke prijs. De sterren in de proeverij van Carmenères spreken in dit geval voor zich. Hoge beoordelingen, met eigenlijk geen enkele echt slechte wijn en een hoop uitschieters. Het zegt veel over de vorderingen die dit lange land op wijngebied heeft gemaakt.

En dan kom je in de proeverij ook nog deze wijn tegen, waarbij je je afvraagt hoe het kan: een liter rood voor een zeer lage prijs, in al zijn eenvoud gewoon lekker om te drinken. Een voortreffelijke huiswijn – en vind maar eens zo’n rode wijn in een ander land voor dezelfde prijs. Hulde. Hij is lekker soepel en sappig, met kersen, bessen en een klein pepertje; soepel en fris in de smaak, ongecompliceerd lekker.

C1000 Huiswijn

Carménère, Central Valley

2,99 (liter)

***(*)

Meer aanraders?

In elk nummer van Perswijn staan de aanraders van het Perswijn Proefpanel.

Nog geen abonnement? Regel het vandaag nog!

Op onze website staat bovendien een archief van de wijn van de week.

Reageer op dit item

nl Nederlands